14 Aralık 2013 Cumartesi

AYŞEGÜL

Küçüktüm..Yani biraz..




BBG Tarık'ın o oo oo oo ooo oo oooo'sunun fenomen olduğu yıllarda sevdiceğimizin oturduğu apartmanların duvarına ''çatlayan dudağıma su serper misin ?'' yazardık ve ertesi gün ebeveynler mevzuyu çakozlamasınlar diye silerdik..


7. sınıfta görüp 8. sınıfta çıkmıştım ben onunla..Ayşegül'dü adı..Peşinden koştuğum nadir kızlardandır..1 sene boyunca kestiğim sürekli mektuplar yazıp reddedildiğim bir sevdadır..Doğal bi güzelliği vardı ve bu doğallık sevdası ondan sonra girdi kanıma sanırım..O bahçede küt saçlarını savura savura voleybol oynarken ben sürekli incelerdim onu..Mesela en çok boyun kısmındaki ufak iz dikkatimi çekerdi..Daha sonraları kaynar suyun döküldüğünü öğrendiğim iz..Arada gözü bana takılırdı sonra başını çevirirdi..Kokoş değildi salaştı..Bikaç arkadaşı dışında kimseyle samimiyet kurmazdı..Tam aradığımdı amına koyim..O ergen bünyeme oturtmaya çalıştığım kişiliğin yanında görmek istediği tek hatundu..Sınıf ahalisi gerizekalılıklarına devam ederken ben sıraya yumulur onunla hayal kurardım..Düşünce ve beyin yapısı itibariyle onlardan farklıydım..

Onlar sürekli arkadan yaklaşıp ''höööö..hahahah korktun muuuuuu'' lu embesil şakalarını yaparken ben işten eve döndüğümde kapıyı Ayşegül'ün açtığını hayal ediyordum..İlerde ondan vazgeçeceğimi çok iyi biliyordum aslında ama sadece tadını çıkarmak istiyordum ben onu istiyordum o zamana kadar hissettiğim en güzel duygunun mimarıydı o..

Ne kadar güzel hayaller de kursam işin sonunda aklıma maddiyat gelirdi ve düşerdi suratım..Babam pek sevmezdi beni o dönem zaten para vermezdi bana..1 liram olurdu hep..Onunla da arkadaşlarla birlikte Bim'e gidip cips,çikolata ve le fer (gazoz) alırdık..Tam tamına 1 lira tutuyordu o zaman..Ne değerli paraydı amına koyim..Küçüklükten beri hep geniş ve derin düşündüğüm için anlık hayallerim hep bir süre sonra sekteye uğrardı..O zamanlardan bugünlere yadigar kalan lanet bişey bu..7 bitiyordu ve 8'e geçecektik.. Koca yaz tatilini Ayşegül'ü düşünerek geçirmiş ergen bünyem serpilmişti gene..Uzamıştım kalıplanmıştım..

Tatil bitmişti..Başlamıştık okula..Fiziki özelliklerim tavan yapmıştı uzun boylu ve yapılıydım doğal olarak bu kızların dikkatini çekiyordu..İlkokuldan tanıdığım ve birbirimize kardeşim diye hitap ettiğimiz yakın kız arkadaşlarım bile yanağımdan makas almalara başlamıştı..Ya ben bugün senin yanına oturayım sıkıldım önde diyip etek boyunu kısaltarak yanıma gelen arkadaşlarım..Nası bi sınavdı bu bilmiyorum..O zamanlar anlamazdık seksten sikişten sokuştan pek ama tahrik sürekli hat safhadaydı..İçimdeki Ayşegül aşkı devam ederken bunları yapamazdım..Aslında istiyordum Sanem'in kısalttığı eteğinden elimi daldırıp mıncıklamayı ama engel oluyordu içimdeki sevgi..Sürekli gözümün içine bakıp turuncu faber kasteli emen Hazal'ın ağzına okul çıkışı köklemek istiyordum ama engel oluyordu Ayşegül sevgisi..Bismillah çekip unutuyordum ona sadık kalmak için tüm bu sikimtrak düşünceleri..


1-2 ay geçmişti..Okul kantininden aldığım nerdeyse kavimler göçünde üretilmiş bayat çubuk krakeri isteksizce kıtlatırken bi kız geldi ve masaya mektubu bırakıp gülerek uzaklaştı..Amına koyim dedim..Amına koyim gene hangi salaktan geldi bu..Gene hangi istemeyeceğim reddedeceğim hatta cevap bile vermeyeceğim sığırdan geldi bu diye içimden söylenirken açtım mektubu..Detaycı olduğum için okumadan evvel kağıdı inceliyordum ve gözüme direk sondaki ''Ayşegül'' yazısı battı..Elim ayağım titremeye başladı..Ter boşaldı sanki tüm okul kalbimin çarpıntısıyla titriyordu..

''Çıkışta okulun arkasında bekliyorum,gelirsen çok sevinirim :)) - Ayşegül''

Tek odaklandığım buydu..Diğer yazdıklarına kafa yormama bile gerek yoktu beğendiğini ve hoşlandığını söylemişti özetle.. Çıkışta köpek gibi koşturdum okulun arkasına..Merdivenlerde oturuyordu beni görünce direk fırladı ayağa ve hoşgeldin dedi gülümseyerek...Etek boyu dizinin hafif üstündeydi beyazlı morlu spor ayakkabıları vardı ayağında klasörünün üstüne hırkasını katlayıp koymuştu..Hoşbulduk diyip elimi uzattım..Tokalaştık amına koyim..Bildiğin BM genelsekreteri gibi tokalaştık..


Otursana dedi oturdum yanına..Merdivende oturuyorduk..Her yanım titriyordu yüzüne bile bakamıyordum..5-6 karınca ölü arıyı sırtlamış götürüyodu onları izliyordum ve sonra..


-Geldiğin için çok teşekkür ederim Okso..Umarım sana ettiğim haksızlığı sineye çekersin ama o dönem buna mecburdum haklı sebeplerim vardı..
-Doğrudur seni suçlayamam ama şuan yanyanayız işte..
-Değişmişsin çok değişmişsin..
-Sen halen aynısın yani çok güzelsin çok tatlısın yani..
-Teşekkür ederim sen de baya tatlı olmuşsun..


Yadırgamadım onu..Aslında diğer kızlar gibi değişen fiziksel özelliklere göre tepki veriyordu..Eskiden de uzundum 3-4 santim için miydi tüm bunlar..Soramadım bunu o anın tadını çıkardım az daha konuşup evlere dağıldık..Sevgiliydik artık onunla..Başarmıştım amına koyim hem de bişey yapmadan başarmıştım..Kendimi oldum olası çirkin bulurdum halen de öyle ama o dönem kızların üzerimde oluşturduğu baskıyı hiç anlayamadım..Nerem çekici geliyordu onlara çözememiştim pekte kafa yormama gerek yoktu çünkü ben Ayşegül'ü istiyordum ve kazanmıştım..


Her okul çıkışı el ele parkta turluyorduk..Bankta başını omzuma koyuyordu saatlerce konuşup gülüşüyorduk..Mutluyduk la..Şimdi kendini aratan mutluluk o dönemde çok boldu ben de..Yanağından her öptüğümde kokusunu derin derin içime çekiyordum..Okul çıkışı 1-2 saat O'nunla takılmanın verdiği mutluluk bambaşkaydı..Alcateli vardı onun pilli ahaha bende de doğumgünü hediyem antenli motorola vardı..Birbirimize çağrı atıp dururduk uyuyana kadar amına koyim..İmkan yoktu ama mutluluk vardı..Şimdi ise tam tersi..Okul bitmişti liseye gidecektik artık ama biz Ayşegül'le sürekli beraberdik..Aynı liseye gitmeyi planlıyorduk...Buluştuğumuz zaman sınav hakkında liseler hakkında konuşuyorduk..Birbirimizden hiç kopmamayı konuşuyorduk seviyorduk birbirimizi iyi anlaşıyorduk..O ergen dönemlerinde beklenmeyecek özveriyle mücadele ediyorduk..



Bigün gene sevgilimle harika vakit geçirip eve dönerken 2 kişinin tartıştığına şahit oldum..Bir erkek ve bir kadın deli gibi bağrışıyolardı..Başımı eğip yanlarından geçerken ;


''Ulan allahsız iftira atma siktirtme belanı..'' ses tanıdıktı başımı çevirdim bu Sedat abiydi..Yanındaki de sevgilisi Nurdan ablaydı..


Sedat abi bizim mahallenin çocuğuydu herkes onu severdi ben de severdim çok kavgamızda yardım etmişti bana..Nurdan abla ise alt komşumuzdu annesi bize gelir giderdi arada kaset kopyalardım Nurdan ablaya..



Abi ne oluyor durun yapmayın derken ''Okso şunu al mahalleye götür evine götür benim canımı sıkmasın kötü olacak koçum tamam mı ?''

Mevzuyu anlamadan tamam abi dedim Sedat abi bastı gitti Nurdan abla ağlıyordu..Sakin ol abla hadi gidelim dedim..Göz yaşlarını sildi eve doğru yürümeye başladık..Tek kelime etmedik yol boyu..Başbakan'a escort eden polis arabası gibi hissediyordum kendimi..



Sonunda mahalleye gelip apartmana girmiştik..Nurdan abla kapıyı açıp iyi akşamlar Okso teşekkür ederim diyerek evine girdi..Ben de eve geldim..Kimse yoktu evde tam Tv'yi açıp oturmuştum ki kapı çaldı..Gelen Nurdan ablaydı..



-Oksocuğum bizimkiler arka mahallede bi mevlüte gitmiş senin annende ordaymış şimdi arayıp haber verdiler.Karnın açsa gel yemek var..
-Sağol Nurdan abla karnım tok (ki aç olsak bile tok derdik o zamanlar öyle yetiştirilen bir nesildik)
-Amaan olsun gel canım illa korkuyorum mu diyeyim ahaha

Sakinleşmiş görünüyordu gülüyordu yalnız kalmasın diye indim aşşağı onunla beraber..Annesinden gizli sigara içiyordu..Tv'ye bakınırken bianda ağlamaya başladı.


-Abla sakin ol ne oldu allah aşkına size ?
-Beni aldatıyo bu it herif Aynur'la aldatıyo..
-Ne nasıl aldatıyo abla nası olur bu..

dememe kalmadı oturduğu sandalyeden kucağıma fırladı..


Bak işte böyle aldatıyo bak diyip tişörtünü çıkardı başımı tutup memelerine gömdü..Ne yapıyorsun abla dur bırak demem bişey ifade etmiyordu..Ağlayarak ''böyylee böyyyleee'' diyip başımı memelerinin arasına sokup çıkarıyordu..Boynuma yumuldu yalıyordu tüm boynumu yalıyordu..Gözlerim kısılmaya başlamıştı..Bundan zevk alıyordum..Eşofmanımı sıyırdı engel olamıyordum artık salmıştım kendimi..Penisimi kavrayıp üstüne oturdu..Ellerini boynuma dolayıp hızlı bi şekilde oturup kalkıyordu..Ağlayarak ''özürrr dilerimmmm özürr dilerimmmm'' diyordu sonra dudağımı emmeye başlıyordu..Bi müddet sonra kalkıp kendini karşı koltuğa attı..Tek duyduğum ohhhh..ohhh.. diye inlemeleriydi..Bitmiştik..Bunu halen fırlayan spermlerden anlamıştım..Donumu sıyırıp fırladım evden..Kapıyı açtım banyoya girdim açtım suyu mal mal bekliyordum altında..Sonra bianda kalbime ağrı saplandı..Aklıma Ayşegül geldi..

Nasıl olmuştu bunu nasıl yapmıştım ben..Nasıl ihanet etmiştim ulan ona..Nasıl engel olamamıştım..Üstelik hoşuma gitmişti ulan bu..Adi bir adamım amına koyim Allah belamı versin..Suyun altındaydım halen..Çamaşır makinasının üzerinde titreyen telefonum dağıttı dikkatimi elimi kurulayıp baktım Ayşegül her zaman yaptığımız gibi gece çağrılaşmasına başlamıştı..Telefonu bırakıp duşun altına girdim tekrar..Hıçkıra hıçkıra ağladım..Kafamı duvara vura vura ağladım..Kollarıma tırnaklarımı geçire geçire ağladım..Öldüremedim la kendimi..Götüm yemedi yapamadım..


Peki ama tek suçlu ben miydim..Nurdan yapmıştı herşeyi.. Sus lan sen zevk almadın mı orospu çocuğu he ? Niye atmadın üstünden neden direnmedin daha fazla he ? Hem zaten Ayşegül bilmiyordu..Bilemeyecekti..Olmaz..Hayır olmaz bu şekilde olmazdı bu iş..Okul çağında bana bunları yaptırmayan Ayşegül sevgisine ne olmuştu ? Neden engel olamadı bu sefer...Nasıl bakıcam Sedat abinin yüzüne..Nasıl oldu tüm bunlar amına koyim...


O gece babam sanki bana gönderilmiş bi peygamber gibi ''hanım 1 haftaya hazırlanalım arkadaşımın evine taşınıyoruz onlar Bursa'ya gidiyor bana verdiler evi hem ucuz hem 3 odalı baya büyük geniş..'' dedi.. Çizdim kafamda herşeyi..Bu yaptığım kahpeliği o masum kız hiç haketmemişti..Siktir olup gitmeliydim bu yediğim bokla başbaşa kalmalıydım..Bütün bunların nasıl oldup geliştiğine dair hiçbir fikrim yoktu..Peşinden koşup elde ettiğim deli gibi sevdiğim kıza nasıl yapmıştım bunu..Anlam veremiyordum tüm bu olan bitene..Bidaha onun yüzüne asla bakamayacaktım...Kafamdaki tek şey siktir olup gitmekti..

3 güne hazırlandık..Telefonu o gece kapamıştım..Evimi bilmiyordu semti biliyordu belki biçok kez dolanıp durdu oralarda..Belki sordu sual etti ama bulamadı..İyi ki bulamadı beni..Belki ben çok abartıyorumdur..Yaşadıklarımız neydi ki..Ergendik daha..Bi bok yapmamıştır la belkide..Amaaan diyip atmıştır kafasından beni..Adamlar eşyaları kamyona yükledi..Olan bitenden habersiz annem Nurdan ve ailesiyle vedalaşıyordu..Nurdan bana bakıyordu başını eğdi..Direk aşşa inip kamyona bindim..ve siktir olup gittik amına kodumun mahallesinden...



Teknoloji yoktu la o dönemlerde..Feysbuklarımız vatzaplarımız yoktu..Bilgisayarımız bile yoktu amına koyim..Duygular örfler adetlerde farklıydı belki şimdi olsa Nurdan'ı sikerken S3'ün kamerasıyla kaydederdim..Normal gelirdi bu çağda hepimize..O dönemlerde öyle değildi..O dönemler güzeldi..Biz Ayşegülle birlikte okuyacaktık liseyi ehehe..Belki üniversiteyi de..Sonrası evlilik..Çoluk çocuk filan..


Aradan yıllar geçti ve bu geçen yıllarda zaman zaman aklıma geliyordu Ayşegül..Bikaç kere feysbuktan filan arattım bulamadım..Hem bulsam nolacaktı ki..Ne diyecektim amına koyim..Aklıma takılıyordu bazen ne yapmıştır nolmuştur acaba filan ama yıllar yılları kovalayınca herşey unutuldu...Giriştiğimiz hayat mücadelesi sildi attı herşeyi..





Bunca şeyi niye yazdım biliyor musunuz ?




Geçen dükkandaki pos makinasının kağıdı bitti..Bi koşu kırtasiyeye fırladım..Dönüş yolunda ağır ağır yürürken gözlerim bi kadına takıldı..Sonra onun gözü takıldı bana ağır ağır yürürken..Gözlerimiz birbirimize takıldı...Bakıyorduk sadece..Kanım çekildi..Klasik Medal of Honor adrenalin moduna girmiştim..Hadi canım değildir..Yok la o valla o..Ya değil be oluuum..diye düşünürken deli gibi bakışıyorduk birbirimize adımlarımız daha da yavaşlamıştı..Ayşegül'dü la o...Boynundaki iz halen duruyordu..Saçları halen küttü..Ayşegül..Evet o Ayşegül'dü..Okso olduğumu anlamıştın..Sezmiştim bunu..Bi ara sol kaşını çatar gibi oldun..Gözümden kaçmadı eheh...Bunca yılın hesabını sorar gibi baktığına inanmıyorum Ayşegül..Çok zaman geçti ve biz bittik la..Ansızın bianda bittik..Mutluluğumuz da acımız da bitti..Anlıyorsundur değil mi...


Yaklaşıyordum ona ne diyeceğimi bilmeksizin iyice yaklaşmıştım..


ve sonra...



-Annneeee annee bak babam bana ne aydı anne...



Beynim zonkladı adrenalinden fırladım..Başımı ansızın sağa çevirip hızlı adımlarla uzaklaştım ordan..Tek aklımda kalan bacağına sarılmış çocuğu kucağına doğru almasıydı..Anne demişti Ayşegül'e...Anne...


Olan oldu geçen geçti biten bitti..O'na karşı artık hiçbişey hissetmiyordum..İtiraf etmem gerekirse gördüğüm güne kadar varlığını bile unutmuştum..Anne olduğuna da sevindim umarım hep mutlu olur..



Ama günlerdir aklım nerde neyi düşünüyorum biliyonuz mu ?



Acaba ben giderken dönüp baktı mı la arkamdan...

4 yorum:

  1. olm hala yaşıyomusun bilmiyorun ama bunca şeyi ad benzerliği olan ayşegül için okudum arkada hafif bi jazz müzik ve bir kaç dal sigara ile eşlik ettim hikayene

    sonuç olarak şunu demek isterimki umarım bir gün senle oturup konuşuruz belki rakı masası kurarız bilmiyorum amınakoyim sadece ayşegülün, çocuğunu kucağına alırkenki halini hissettim o duygu....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamaya çalışıyorum :) Eyvallah güzel düşünce ve temennilerin için.

      Sil
  2. oxo çok özledim onu amk.

    YanıtlaSil
  3. https://www.youtube.com/watch?v=tfSS1e3kYeo

    YanıtlaSil